Recep Tayyip Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Belgegeçer : 02124750573
WEB http://receptayyiperdogankizanadoluihl.meb.k12.tr
Adres : 50. Yıl Mahallesi 2000 sokak no 17 Sultangazi/İstanbul
VİZYON : Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, mesleğinde önder, saygılı ve sorumlu bireyleri yetiştiren bir kurum olmayı başarmaktır.
MİSYON : Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, evrensel ilkeleri gözeten, yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir.
BAŞARILAR : 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN FAALİYETLERDEKİ BAŞARILAR MÜNAZARA YARIŞMALARINDA İLÇE BİRİNCİLİĞİ Esra ER Kübra Durmuş Yarıştığımız Okullar : 1) Sultangazi Kız Meslek Lisesi 2) Habipler Anadolu Lisesi 3) Cumhuriyet Anadolu Lisesi Siyer Yarışmasında İlçe Birinciliği Derya ŞAHİN Şiir Okuma Yarışmasında İlçe İkinciliği Ayşenur ÇAVUŞ Karakalem Resim Yarışmasında Türkiye İkinciliği Nesrin KARASU Arapça Musiki Yarışmalarında Türkiye İkinciliği Gülistan Gündüz (11/C) Zeynep BAYKAL (11/D) Nuray TÜRKBEN (11/C) 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN FAALİYETLERDEKİ BAŞARILAR MÜNAZARA YARIŞMALARINDA İLÇE BİRİNCİLİĞİ Büşra KARATAŞ (9-E) Ayşe SİLMAN (9A/A) Suelnur ERSİN (10 A/A) Yarıştığımız Okullar 1) Atatürk Lisesi 2) Mimar Sinan İmam Hatip Lisesi 3) Habipler Anadolu Lisesi İstiklal Marşını Okuma Yarışmasında İlçe Üçüncülüğü Büşra UĞURLU (10 A/A) Safahattan Tablolar adlı Resim Yarışmasında İlçe Birinciliği Merve KURNAZ (9/F) Çanakkale Zaferiyle İlgili Şiir Yazma Yarışmasında İlçe Birinciliği Zehra BİLEN (9/F) Şiir Okuma Yarışmasında İlçe Birinciliği Büşra KARATAŞ (9/E) Yeşilay’ın Düzenlediği Karikatür Yarışmasında İlçe Birinciliği Zehra GÖLGECİ (9/L) İstanbul Müftülüğü Peygamber Efendimize Şiir Yazma Yarışmasında Birincilik Hikmet Maşide ÖZTÜRK (11/B) İstanbul Müftülüğü Peygamber Efendimize Kompozisyon Yazma Yarışmasında Birincilik Merve ÇAKIR (9/B) Önder Vakfı Karakalem Yarışmasında Türkiye İkinciliği Nesrin KARASU (10/C)
Rehber Öğretmen : 1
Ulaşım : METRO(50.YIL BAŞTABYA DURAĞI),OTOBÜS,MİNİBÜS
Yerleşim Yeri : METRO
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : MERKEZ
Kontenjan Bilgileri : 1128 Öğrencimiz bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 9.Sınıf > 165,014 10.Sınıf> 208,875 11.Sınıf> 299,821 12.Sınıf> 298,930
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu : 202 ÖĞRENCİMİZİN 108 TANESİ ÖN LİSANS VE LİSAN PROGRAMLARINA YERLEŞMİŞTİR.
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 202 ÖĞRENCİMİZİN 108 TANESİ ÖN LİSANS VE LİSAN PROGRAMLARINA YERLEŞMİŞTİR. %53.5
Sportif Etkinlikler : Okulumuz 9/H Sınıfı öğrencisi Eda Nur BAYHAN "Okul Sporları Karate Gençler İl Birinciliği Müsabakalarında" İl Birincisi olmuştur. Okulumuz 9/A Sınıfı öğrencisi Zeynep KURBAN Antalya´da düzenlenen Türkiye Yüzme Şampiyonasında 400 metre serbest > Altın Madalya 200 metre karışık > Altın Madalya 100 metre serbest > Bornz Madalya 50 metre serbest > Bronz Madalya kazanmıştır.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : İHH Yetim Kardeş(İyilikle Yarışan Sınıflar) 7 Güzel Adam Yazarlar Okullarda Cevher Okuma Grupları Hafızlık Projesi Hamilik Projesi Okuma Halkaları Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Comenius Projesi
Diğer Hususlar :